lebukott a kitartott

2020.11.19. 16:01

Az ügyészség indítványozta a barátnőjét prostiként futtató férfi letartóztatását

A Fejér Megyei Főügyészség szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, valamint kitartottság bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2019. januártól 2020. novemberig a sértettet prostitúcióra bírta rá, és az abból származó bevételből magát kitartatta.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a kiszolgáltatott helyzetben lévő szakmával, végzettséggel, más jövedelemforrással nem rendelkező sértettet prostitúcióra bírta rá, amellyel másoknak szexuális cselekmény végzése céljából megszerezte. A férfi a tevékenységből származó jövedelmet a sértettől elvette, magát vele kitartatta. A gyanúsított a nőt megtévesztette, vele látszólagos szerelmi kapcsolatot alakított ki, a sértett érzelmi kötődését kihasználva bírta rá őt arra, hogy a jövedelmét részére átadja.

Fotó: police.hu

A gyanúsított munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkezik, a sértettel tartatta ki magát, ezért alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, valamint alaposan lehet tartani attól, hogy a büntetőeljárásban résztvevő vagy más személyt megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, bizonyítási eszközt semmisítene meg, amely által a bizonyítást veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a bíróság döntése nem végleges.

Az ügyben korábban kiadott rendőrségi közlemény és fotók az alábbi linken érhetők el:

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/prostitualtkent-dolgoztatta-szerelmet-eveken-at-egy-enyingi-ferfi-4444993/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!