több százezer forintot érnek

2020.10.03. 07:10

Majdnem ellopták a csákberényi vadászati múzeum trófeáit

Lopási kísérletet hiúsítottak meg a vértesaljai faluban az egyik éjjel. A három férfi a va­dászati múzeum teraszáról akarta elvinni a trófeákat. Ebben akadályozta meg őket egy gépkocsival arra járó pár.

Borsányi Bea

Róth Hajnalka, kezében a majdnem ellopott trófeával

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Lapunknak Pravetz András, a Gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeum vezetője mesélt a részletekről.

– Este 10 óra után kaptam telefonon értesítést arról, hogy valakik megpróbálták elvinni a múzeum teraszán lévő trófeákat. Egy autóval arra járó fiatal pár figyelt fel rá, hogy a múzeum előtti úton tartózkodó férfi a megjelenésükre felettébb zavartan reagált. A sofőrnek gyanús lett a helyzet, ezért tettek a környéken még egy kört az autóval, amire az elkövetők menekülőre fogták a dolgot. A teraszról addigra levett, 1930-as évekbeli, több százezer forintot érő gímszarvastrófeát, illetve az egyikük arcának eltakarására használt sapkát eldobták a helyszínen, és autóval elmenekültek. A tanúk értesítették a rendőrséget – idézte fel a történteket Pravetz András.

Róth Hajnalka, kezében a majdnem ellopott trófeával
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mint kiderült, a lopáshoz nem kellett betörni a múzeum épületébe, hiszen annak kerítése éjjel-nappal nyitva állt, hogy a kertjében lehessen sétálni, a kiszemelt három trófea pedig az épület teraszán volt kiállítva. Nyilván azóta ezeket bevitték az épületbe, s a jövőben nagyobb hangsúlyt helyeznek a múzeum vagyonbiztonságára.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrségre szeptember 28-án 22 óra 15 perckor érkezett bejelentés. Az ügyben a Móri Rendőrkapitányság folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

Lapunk egyébként úgy tudja, hogy a csákberényi lopási kísérletet elkövető társaság egyik tagja éppen agancslopások miatt ült börtönben, ahonnan nem is olyan régen szabadult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!