nincs engedély, nincs pisztoly

2020.10.12. 14:41

Magához vette elhunyt barátja fegyverét és az interneten dicsekedett vele

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség lőfegyver engedély nélküli megszerzésével, tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2020. április 3-a előtt az általa talált pisztolyt és lőszereket a lakására vitte, majd a megszerzését egy közösségi oldalon megjelentette.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a terhelt elhunyt barátja házában megtalálta a pisztolyát, valamint az ahhoz tartozó nyolc töltényt, amelyeket hazavitt a lakására és a hálószobai szekrényén tartotta. A pisztoly és a töltények működő, illetve üzemképesek voltak. A vádlott a lőfegyver és lőszerek tartására engedéllyel nem rendelkezett. A férfi a pisztoly megszerzését 2020. április 3. napján egy közösségi oldalon is megjelentette, azonban a rendőrök azokat tőle lefoglalták. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a pisztoly és a töltények elkobzását indítványozta – tájékoztatott Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!