3 év próbaidőre felfüggesztett

2020.10.15. 17:00

Jogerős ítélet született a büntetőfékező kamionos ügyében

A másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék mai ítéletével helybenhagyta a járásbíróság döntését és a közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult büntetőeljárásban a vádlottra nézve végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett 1 év szabadságvesztés büntetést szabott ki.

Székesfehérvári Törvényszék

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a 6-os számú főúton munkáltatója tulajdonát képező kamionnal közlekedett. A vele egy irányba haladó sértett által vezetett személygépjármű sebességét alacsonynak ítélte, ezért rádudált, a fényszóróját villogtatta, majd előzésébe kezdett. A jobb oldali sávba való visszatérése közben intenzíven fékezett, így a sértett azért, hogy az ütközést elkerülje, balra kormányozta az autóját és megpróbált a kamion mellett elhaladni. A vádlott folytatta a fékezést és a kamiont a bal oldali forgalmi sávba kormányozva – annak jelentős részét elfoglalva – ott megállt, melynek következtében a sértett személygépjárműve bal oldalával a szalagkorlátnak, jobb oldalával a vádlott által vezetett kamionnak ütközött. Személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!