mentők, tűzoltók a helyszínen

2020.10.09. 11:18

Ipari baleset történt a Pannonia Bio gyárban

A Katasztrófavédelem és a Tűzoltóság munkatársai a helyszínen vannak, biztosítják a megfelelő ellátást, több mentőhelikopter is részt vesz a mentésben.

duol.hu

Fotó: Olvasó / DH

Friss információk

20:06

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/folyamatosan-csokken-a-kornyezetbe-kerulo-klorgaz-dunafoldvaron-4345798/[/embed]

Frissítés:

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Dunaföldváron, a bioetanolt előállító üzem egyik szabadtéri hétköbméteres hypotartályába utántöltéskor nem megfelelő anyagot, a jelenlegi információk szerint salétromsavat öntöttek. A két anyag reakciójaként klórgáz fejlődött, az eset során több dolgozó megsérült. A tűzoltóegységek védősugarat működtetnek a tartály környékén, ezzel megakadályozzák a veszélyes gáz terjedését. A katasztrófavédelem iparbiztonsági szakemberei a helyszínen vannak és állandó felügyelet alatt tartják a létesítményt. A katasztrófavédelem mobil laboratóriuma folyamatosan méréseket végez. Az üzemen belüli, védőzónával kijelölt területen kívül a levegőben veszélyes gázkoncentráció nem mérhető. A keletkező gáz a szomszédos üzemeket, a lakott területet korábban és jelenleg sem érinti.

Az eset során tizenöten könnyű, tizenhárman súlyos mérgezést szenvedtek. A sérültek egy részét a székesfehérvári kórházba szállították.

 

Előzmény:

Dunaföldvár település önkormányzata az alábbi közleményben tájékoztatta a lakosságot:

Olvasói fotó a helyszínről:

Fotó: Olvasó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!