Személyi sérülés nincs

2020.08.24. 15:24

Porrobbanás történt az újvárosi vasműben (videóval frissítve)

A Dunaújvárosi Hírlaphoz eljuttatott információk szerint robbanás történt a Dunaferr Nagyolvasztó Gyáregység tömörítő üzem területén.

Balla Tibor

A képen látható elektrosztatikus porleválasztóban történt az üzemi baleset, a felvételen berendezés még az „új korában” látható

Forrás: dunaferr.hu

Ezzel kapcsolatban a duol.hu megkereste a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó századost, aki elmondta, a Vasmű úti ipari létesítményben a technológiai folyamatban egy kisebb porrobbanás történt egy olyan részen, ahol emberi tartózkodásra kialakított terület nincs. Személyi sérülés nem történt. A létesítményi tűzoltók kiérkezésekor tűz nem volt.

A képen látható elektrosztatikus porleválasztóban történt az üzemi baleset, a felvételen berendezés még az „új korában” látható
Fotó: dunaferr.hu

A dunaújvárosi hivatásos tűzoltóságról érkezett egy magasból mentő létraszer a terület átvizsgálása céljából, hogy könnyítse és segítse azt.

A témával kapcsolatban a duol.hu írásban megkereste dr. Sevcsik Mónikát, az ISD Dunaferr Zrt. RMS és HR igazgatóját is, mely szerint mennyiben befolyásolja ez a baleset a folyékony fázis technológiai folyamatát, és milyen intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő.

https://streamable.com/m7ghs4

Szűkszavú közleményben reagált a Vasmű (15:20)

Megerősítették az üzemi baleset tényét: ezek szerint hétfőn, azaz 2020.augusztus 25-én, délelőtt 9 óra 20 perckor porrobbanás történt az ISD Dunaferr Zrt. zsugorítóművének egyik berendezésénél, megerősítve azt is, hogy személyi sérülés nem történt. A jelentős anyagi kárt okozó esemény kivizsgálása az előírások szerint megkezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!