Súlyos sérülést okozott

2020.05.22. 15:31

Megszúrta rokonát, letartóztatásba került egy fehérvári férfi

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2020. május 21-én, Székesfehérváron, rokonát egy késsel megszúrta, aki a bántalmazás következtében súlyos sérülést szenvedett.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a sértettet, aki az unokaöccse, és akire szerelemféltés okán már régóta haragudott, Székesfehérváron személygépkocsival követte. Amikor a sértett a gépkocsiból ki akart szállni, a gyanúsított a magával vitt 8 cm pengehosszúságú késsel a bal felkarján, a felső testén és a bal csípőtájék felett megszúrta. A sértett a további támadás elől az egyik ingatlanba menekült, a gyanúsított pedig a helyszínről eltávozott.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos személyi sérülést szenvedett, azonban a gyanúsított cselekménye az elkövetés eszközét, módját és a megtámadott testtájékot figyelembe véve alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására.

A gyanúsított által megvalósított bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan lehet tartani a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a megkísérelt bűncselekményt befejezné, vagy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el a sértett sérelmére.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak részben helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés a gyanúsított fellebbezésre figyelemmel nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!