indítvány

2020.04.07. 15:27

Vádat emeltek a Lénára támadt kutya gazdáival szemben

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival és nővel szemben, akiknek a kutyája 2019. július 1-jén, egy Fejér megyei településen kiszabadult az ingatlanról, rátámadt a kiskorú sértettre, akinek életveszélyes sérüléseket okozott.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a vádlottak a kutyáikat etették, amikor a felújítás alatt lévő hiányos kerítésen az egyik állat az utcára szökött, rátámadt a két éves sértettre, aki az édesanyjával a vádlottak ingatlana előtt sétált. A gyermek anyja a sértettet az ölébe vette, azonban a kutya kitépte őt a kezeiből, és az út túloldalára rángatta. Az anya a sértettet újra a karjába vette, azonban a kutya ismét a gyermekre támadt, az arcát marcangolta. Az édesanyja kiáltására az egyik vádlott az állatot nyakörvénél fogva elhúzta a gyermektől. A kiskorú sértett életveszélyes állapotba került, többek között nyílt koponyacsonttörés, valamint tüdőzúzódás miatt műtéti ellátásra szorult. A gyermeket mentőhelikopter szállította kórházba, ahol életmentő beavatkozást hajtottak rajta végre. A vádlottak a kerítés felújításakor nem gondoskodtak arról, hogy az általuk tartott kutyák az utcára ne juthassanak ki, nem tanúsították a tőlük elvárható figyelmet és körültekintést, amelynek következtében a kiskorú sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A főügyészség vádiratában a terheltekkel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta – tájékoztatott Dr. Varga Lóránt mb. főügyészhelyettes a főügyész távollétében jogkörében eljárva.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!