A vékonybelet ért lövedéket többórás műtéttel távolították el

2020.04.18. 07:20

Jól van a hasba lőtt, felsőcikolai kisfiú

Hatéves kisfiúnak okozott súlyos hasi sérülést egy óvatlanul elsült légpuska a településen még március végén. Ezt követően az apa a közösségi médiában kényszerült védekezni a felröppent álhírekkel szemben.

Sági Zoltán

Óvatlanul elsült légpuska okozta a sérülést. A felelősséget illető végső szót a rendőrségi vizsgálat mondja majd ki Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay / illusztráció

A balesetről beszámoló Delta Hírek tudósítása szerint a család, valamint a hatéves Patrik a testvéreivel együtt kint voltak az udvarukon, amikor az édesapa arra lett figyelmes, hogy a légpuska elsült, és Patrik azonnal a hasát fogta. Az apa rögtön megnézte Patrik hasát, s észrevette, hogy az egy apró lyukból vérzik. A sebet késlekedés nélkül leragasztotta, majd kirohant a kisgyerekkel a kocsihoz és kórházba vitte, az édes­anyjával együtt. A kisfiú még aznap két és fél órás műtéten esett át, amelynek során a lövedéket kioperálták a hasából. Az apa szerint a légpuska sosem volt töltött állapotban, csak akkor, amikor célba lőttek vele az udvaron.

Hozzátette, nem tudja, mi történhetett, de úgy gondolja, a falhoz támasztott puska eldőlt, ettől sülhetett el. Patrik, bár súlyosan megsérült, a vékonybelét érte a lövedék, szerencsére már jobban van – írta meg a Delta Hírek április 5-én, vasárnap azzal együtt, hogy a kisfiút másnap, hétfőn a kórházból hazaengedhetik. Az esettel kapcsolatban megkerestük a Fejér Megyei Rend­őr-főkapitányságot is, ahonnan közleményben az alábbi tájékoztatást kaptuk: „A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház bejelentése alapján büntetőeljárás indult a Dunaújvárosi Rend­őrkapitányságon kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt annak okán, hogy 2020. március 28-án Pusztaszabolcs, Felsőcikola pusztán egy hat­éves gyermek légpuskalövedéktől súlyosan megsérült. Az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van, ezért a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni.”

Óvatlanul elsült légpuska okozta a sérülést. A felelősséget illető végső szót a rendőrségi vizsgálat mondja majd ki
Fotó: Pixabay

Nem a Delta Hírek portál volt az első, amely a balesetről hírt adott. A Média 24 egy nappal korábban már beszámolt a légfegyver okozta sérülésről, de az ő tálalásukban még az édesapa volt az, aki gyermekét hasba lőtte. E hírt kommentálta később az apa nyilvános posztban, az alábbi szavakkal: „Baleset történt, eldőlt egy töltött légpuska. Semmi szándékosság nem volt … nem figyeltem oda, baj lett. Nem vagyok pszicho vagy kegyetlen gyilkos … nem tartottam a gyerekre a puskát. Eldőlt és elsült – sajnos nem volt rajta elsütőbillentyű-védő, és a kibiztosító sem volt jó, sajnálom az egészet. Igen felelőtlen voltam, nem figyeltem oda rendesen.”

Próbáltunk kapcsolatba lépni személyesen is az édesapával, de lapzártáig nem jártunk sikerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!