KORMÁNYRENDELEt

2020.03.09. 16:30

Tíz helyszínen épül konténerbörtön, köztük Dunaújváros és Baracska is érintett

A börtönzsúfoltságot lakókonténerek telepítésével próbálja orvosolni a kormányzat – derül ki a Magyar Közlöny csütörtök este megjelent számából.

Pozsgai Ákos / baon.hu

Börtönkonténer a halasi börtönben Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

A Magyar Közlönyben megjelent, a miniszterelnök által jegyzett kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja a fogvatartottak átmeneti elhelyezésének biztosítását. A költségvetésben továbbra is 30 milliárd forintot csoportosít át erre a célra a kormányzat - írja a baon.hu oldal.

A dokumentum szerint tíz helyszínen épül konténerbörtön, Fejér megyében: Baracska (Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet) és Dunaújváros (Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet) érintett.

Egy közelmúltban elfogadott törvény alapján szeptember 30-áig a jelenleg közel 120 százalékos telítettséggel működő hazai bv-intézetekben 100 százalékos szintre kell visszaszorítani ezt az arányt.

 

Vezető képünk: Börtönkonténer a halasi börtönben Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!