letartóztatták

2020.03.20. 13:44

Éjjel tört rá a családjára és a megölésükkel fenyegetőzött a frissen szabadult férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített zaklatás vétsége és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2020. március 16. napján, egy Fejér megyei településen megöléssel fenyegette meg hozzátartozóit, amely miatt el kellett menekülniük az otthonukból.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A gyanúsított 2020. március 15. napján feldúlt állapotban pénzt követelt hozzátartozóitól, őket egy késsel hadonászva megölésükkel fenyegette, majd eltávozott otthonról. Éjszaka visszatért az ingatlanhoz, egy járólappal a bejárati ajtót betörte, és köveket dobott a házba. Az otthon tartózkodó anyját, testvérét hangosan kiabálva életveszélyesen ismét megfenyegette, amely miatt hozzátartozói az ablakon keresztül kimásztak a házból és elmenekültek. A férfi a kiérkezett rendőrjárőrök előtt továbbra is rokonai megölésével fenyegetőzött. Az időközben a házba visszatérő családtagjait a gyanúsított észrevette, ismételten agresszívan, fenyegetőleg próbált közelíteni hozzájuk, azonban a rendőrjárőrök cselekményében megakadályozták.

Figyelemmel arra, hogy a terhelt cselekményét néhány nappal más bűncselekmény miatti letartóztatásból való szabadulását követően, különös és többszörös visszaesőként követte el, valamint családja sérelmére elkövetett cselekmények miatt megelőző távoltartás elrendelésére is sor került, vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll, továbbá alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!