Távoltartást rendeltek el

2020.03.11. 17:00

Betörte egy bicskei ház ablakát és emberöléssel fenyegetőzött

A Bicskei Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények indítványozta két személytől és az általuk lakott ingatlantól való távoltartását a férfinak.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A Bicskei Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények indítványozta annak a férfinak két személytől és az általuk lakott ingatlantól való távoltartása elrendelését, aki Bicskén, 2020. március 7-én, ittas állapotban egy baltával betörte a sértettek által lakott lakóház egyik ablakát, valamint a bejárati ajtót többször megütötte, miközben a bentlakókat megöléssel fenyegette. A gyanúsítottat élettársának testvére a terheltet, ittas állapotából eredő minősíthetetlen viselkedése miatt, átmenetileg kizárta házból. A gyanúsított, az utcáról is jól látható helyen, egy baltával betörte a ház ablakát, majd a bejárati ajtót több alkalommal nagy erővel megütötte, miközben hangosan kiabálva a lakóházban tartózkodó négy személyt megöléssel fenyegette. A rendőrség korábban, 2019. decemberében a gyanúsított hozzátartozóival szemben tanúsított magatartása miatt 72 órára elrendelte a férfi ideiglenes megelőző távoltartását az élettársától, három kiskorú gyermekétől, valamint az általuk lakott ingatlantól. A bíróság 2019. decemberében, 30 napra elrendelte a férfi megelőző távoltartását a fenti személyektől, valamint ingatlantól. Alaposan feltehető, hogy a távoltartás elrendelése nélkül a gyanúsított a sértettek sérelmére újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el, így vele szemben a bűnismétlés reális veszélye fennáll. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott az ügyészi indítványnak, és elrendelte a terhelt távoltartását négy hónapra a két sértettől, az általuk lakott ingatlantól, rendszeresen látogatott intézményektől, valamint előírta, hogy a gyanúsított köteles tartózkodni a sértettekkel való bármilyen formában történő kapcsolatba lépéstől. A bíróság döntése fellebbezés hiányában végleges – tájékoztat Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!