A hősök köztünk élnek

2020.02.26. 15:04

Sikeres újraélesztés – életet mentett a székesfehérvári tűzoltó

Hősies helytállásáért főigazgatói elismerésben részesült Somogyi Dávid tűzoltó hadnagy.

Fejér Megyei Katasztrófavédelem

Fotó: Szőke Péter – BM OKF

A székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka szolgálatból tartott hazafelé január 18-án reggel a 811-es főúton, amikor egy, az út szélén álló személygépkocsira figyelt fel, amelyből az eszméletlen sofőrt próbálták többen kisegíteni.

Fotó: Szőke Péter – BM OKF

Az autó vezetője vezetés közben lett rosszul, utasa húzta félre a kormányt, így sikerült megállniuk. Somogyi Dávid tűzoltó hadnagy félrehúzódott autójával, és csatlakozott a segítő emberekhez. Miután észlelték, hogy a gépkocsi vezetőjének nincs légzése és pulzusa, azonnal megkezdték az újraélesztést. A szabadnapos tűzoltó a mentő kiérkezése után is a helyszínen maradt, és segítette a csaknem egy órán át tartó, végül sikeres folyamatot. Somogyi Dávid tűzoltó hadnagy hősies helytállását ünnepélyes keretek között köszönte meg dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy. országos katasztrófavédelmi főigazgató február 26-án Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!