A leples bitangok éjszakája

2019.07.18. 09:00

Betöréssorozat Iszkaszentgyörgyön – Több ingatlanba betörtek, még benzint is loptak

Ismeretlen tettesek ellen folyik eljárás, akik sötét éjszakán és egy cseppet sem szép hajnalon több házba is betörtek, egyesek szerint még benzint is szívtak le egy utcán álló járműből.

Palocsai Jenő

Több betörés is történt az elmúlt hetekben Móron Fotó: Archív

Fotó: Archív

A betöréssorozat a falut a mai napig lázban tartja, egyesek szerint hat-nyolc helyre is betörtek. Talán hinni lehet a szóbeszédnek, mely szerint egyetlen éjszaka során követték el valamennyit betörést, ugyanis a nyomozást folytató Székesfehérvári Rendőrkapitányságon, mint azt lapunk érdeklődésére közölték, egy napon belül, július 8-án jelentették a bűneseteket. A megkárosított ingatlanok száma még bizonytalan, a nyomozás jelenlegi adatai szerint négy sértett sérelmére történt lopás, míg a szóbeszéd ennél többről tud. A faluban egyébként az a hír járja, hogy a betöréseket egyazon család tagjai követték el, akik nem helybeliek, csak ideiglenesen laknak a faluban albérletben.

A rendőrség a megszokott módon, tehát meglehetősen szűkszavúan nyilatkozik folyamatban lévő ügyekről. Nincs ez másként most sem. Lapunkhoz eljuttatott közleményükben az áll, hogy intézkedés alá vontak a székesfehérvári körzeti megbízottak július 8-án délután egykor, a Petőfi utcában egy 19 éves tiszabői lakost, akiről megállapították, hogy ellene a Szolnoki Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

A férfit a rendőrök elfogták, előállították, majd a körözést elrendelő bíróságra szállították, de ezzel nincs megoldva az iszkaiakat lázban tartó ügy, ugyanis a hatóság szerint az elfogásnak és a folyamatban lévő nyomozásnak egymáshoz nincs köze – derül ki a rendőrség, a lapunk megkeresésére adott válaszában.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!