Halálos késelés a faluban

2019.06.04. 07:20

Sors? Fatális véletlen? A nádasdladányiak tehetetlenséget éreznek

A falubeliek csak úgy ismerik a környéket, hogy „promonád” (vélhetően a grófi időkből maradt fenn a földrajzi elnevezés, a promenád, sétány kifejezésből eredetezve). Itt történt a halálos késelés.

V. Varga József

A helyszínelés a Sport utcában zajlott

Fotó: police.hu

Amint megtudtuk: a rendőrségre vasárnap kora hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy Nádasdladányban, a Sport utca murvás szakaszán egy férfit találtak szúrt sebekkel a mellkasán. A helyszínre érkező mentőszolgálat a sértett életét nem tudta megmenteni, a 28 éves kálozi lakos a helyszínen elhunyt. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rövid időn belül előállítottak egy 22 éves székesfehérvári lakost. A főkapitányság bűnügyi igazgatósága halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. A ladányiak készségesek, de a gyilkosságról vonakodva beszélnek. A családnak őszinte részvétüket nyilvánítják, de hogy éppen a településükön történt a halálos késelés, módfelett fájlalják. Sem a szervezők, sem az önkormányzat, sem a falu nem tehet az esetről. Tehetetlenséget éreznek, hogy a sors így hozta. Pont náluk, pont a falunapot követően…

A helyszínelés a Sport utcában zajlott Fotó: Police.hu

Információink szerint a garden party a nagysátorban zajlott, hatósági engedéllyel és biztonsági szolgálati felügyelet mellett. A két férfi ott szólalkozott össze, a dulakodókat a biztonsági őrök választották szét, és kikísérték őket a rendezvényről. Egyiküket erre, a másikukat arra irányítva. A gyilkos aztán megvárta az asztalosként dolgozó férfit a „promonádnál”, és összeszurkálta. Barátja a pulóverével próbálta elállítani a vérzést, de már késő volt.

Varga Tünde polgármester első mondata, hogy mély együttérzését fejezze ki a családnak. A második, hogy visszautasítja a Nádasdladányt befeketíteni szándékozók vádaskodását. Egyöntetű az elítélő vélemény: milyen szándék vezetheti azt, aki szúrófegyverrel megy szórakozni?

Úgy tudjuk: a parti szervezői feljelentést tettek rágalmazásért, rossz hír keltéséért és félrevezetésért a rendőrségen az őket „mocskolók” ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!