Kábítószer-ellenes világnap

2019.06.06. 16:30

A drogfogyasztás kockázataira hívták fel a fiatalok figyelmét Fehérváron

A Kábítószer-ellenes világnap alkalmából a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és az Egészségdokk Közhasznú Alapítvány interaktív felvilágosító foglalkozást szervezett középiskolás diákok részére Székesfehérváron.

police.hu

Fotó: police.hu

A drogok, valamint az új pszichoaktív anyagok fogyasztásának veszélyeire és következményeire hívták fel a székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakgimnázium rendvédelmi pályaorientációs diákjainak figyelmét a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei, továbbá az Egészségdokk Közhasznú Alapítvány munkatársai 2019. június 6-án délelőtt a megyeszékhelyen.

Fotó: police.hu

A filmvetítéssel egybekötött prevenciós tájékoztató során többek között elhangzott, hogy ezeknek a szereknek az összetétele nem minden esetben ismert, továbbá az anyagok emberi szervezetre gyakorolt rövid- és hosszútávú hatására nézve sincsenek pontos adatok, ezért egyetlen megelőzési módszer van, elkerülni a fogyasztásukat. A program lehetőséget teremtett rá, hogy a fiatalok közvetlen és kötetlen beszélgetés formájában osszák meg tapasztalataikat és észrevételeiket kortársaikkal, valamint a prevenciós szakemberekkel – tájékoztat a police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!