tűzoltó szakmai vetélkedő

2019.05.13. 18:17

Favágás, gázpalackok és füstben rekedt sérült felkutatása Sárbogárdon

A tűzoltási és a műszaki mentési szakmai ismeretekből állt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2019. évi tűzoltó szakmai vetélkedője a múlt hét végén Sárbogárdon.

Katasztrófavédelem

A versenyen nyolc csapat indult, külön kategóriában mérték össze tudásukat és ügyességüket a hivatásos és a nem hivatásos tűzoltók. A vetélkedőn ezúttal a dunaújvárosi csapatok győzedelmeskedtek.

A hivatásos, az önkormányzati és a létesítményi tűzoltók az elméleti kérdéssor megválaszolása és a vezetéstechnikai pálya teljesítése után egy összetett gyakorlati feladatot hajtottak végre. A motoros láncfűrész és a hidraulikus mentőszerszám használata után gázpalackokat kellett felkutatniuk egy sötét, több helyiségből álló alagsori pincében, majd az épület emeletén egy füstben rekedt embert mentettek ki, végül egy gépjárműfecskendőről táplált sugarat szereltek létrán át a második szintre, ahol légzőkészülékben keresték meg és oltották el a bójákkal szimbolizált lángokat.

Az összesített eredmények alapján a hivatásosok között a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság, míg a nem hivatásos kategóriában a dunaújvárosi Véd-Sz papírgyári létesítményi tűzoltók végeztek az első helyen. Emellett kategóriánként díjazták a gépjárművezetők, az irányítók és a beosztottak közül is az első három helyezettet. Az elismerő okleveleket és serlegeket Geiger Zoltántűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő adta át – írja a katasztrófavédelem.

A videóban a székesfehérvári csapat gyakorlati feladatsora szerepel.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!