országos összefogás

2019.04.25. 15:34

Fehérváron is követtek el bűncselekményeket az ajtólapégetős betörők – Elfogták őket

Az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai, a Paksi- és a Budaörsi Rendőrkapitányság rendőreivel közösen fogták el az ajtólapégetős betörőket.

police.hu

 

[caption id="" align="aligncenter" width="751"] Fotó: police.hu[/caption]

Az ország számos pontján követhetett el betöréseket és autófeltöréseket az a háromfős társaság, akiket a napokban fogtak el a rendőrök. A Paksi Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy helyi férfi ismeretlen tettesek ellen, akik 2019. április 5-én az éjszakai órákban a műanyag bejárati ajtót kiégetve bejutottak házába, ahonnan laptopot és pendrive-ot loptak el, majd a ház udvarán parkoló autóból szintén pendrive-ot, USB kábelt és készpénzt tulajdonítottak el. A betöréses lopás helyszínének közelében ismeretlenek megkíséreltek betörni ajtólap égetésének módszerével egy másik családi házba is. Ugyanezen az éjszakán szintén Pakson, egy az utcán parkoló személygépkocsi ablakát törték be ismeretlenek, és abból iratokat és készpénzt loptak el.

[caption id="" align="aligncenter" width="748"]kép Fotó: police.hu[/caption]

Az esetek kapcsán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság látókörébe került egy budapesti társaság, akik az adatok szerint az ország számos pontján követhettek el hasonló módszerrel bűncselekményeket. Az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával a Tolna megyei rendőrök a Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen, szervezett akcióban, Budapesten elfogták a háromfős bandát.

[caption id="" align="aligncenter" width="667" class="align-center "]kép Fotó: police.hu[/caption]

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a betörők számos bűncselekményt követhettek el Fejér megye, Somogy megye, Pest megye és Budapest területén is. A nyomozás sikerességéhez és az elkövetők kézre kerítéséhez a Pest Megyei-, a Budapesti-, a Fejér Megyei-, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködése is nagymértékben hozzájárult.

A paksi betörések kapcsán – elfogásukat követően – a helyi rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki egy 22 éves budapesti nőt, annak 36 éves élettársát és egy Gyálon élő, 28 éves férfit egyrendbeli lopás bűntett, egyrendbeli lopás vétség és egyrendbeli lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A 36 éves budapesti férfival szemben több elfogatóparancs is érvényben volt, ezért őt kihallgatását követően börtönbe szállították. A 22 éves nőt és a 28 éves férfit a paksi rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Szekszárdi Járásbíróság mindkettőjüket 2019. április 23-án letartóztatásba helyezte.

A betörések kapcsán a további eljárást a Paksi Rendőrkapitányságon folytatják le – írja a police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!