Vízsugarak viadala a Vértesben

2019.04.18. 18:07

Ezüstérmet szereztek a székesfehérvári tűzoltók

Gyorsaságukról, felkészültségükről és összefogásukról tettek tanúbizonyságot az Országos Kismotorfecskendő-szerelő Verseny résztvevői április 18-án a Fejér megyei Csókakőn.

Katasztrófavédelem

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sportbajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes lábánál. A versenyen idén is a Hajdú-Bihar megyei csapat diadalmaskodott, így a püspökladányi hivatásos tűzoltók megvédték tavalyi bajnoki címüket. A székesfehérvári csapat ezüstérmet szerzett.

A megnyitón Csókakő polgármestere, Fürész György, a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagja, és Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte a résztvevőket. A sportpályán rajthoz álló tizenkét csapat kétszer szerelte meg a percenként ezerkétszáz liter vizet átengedő kismotorfecskendőhöz csatlakozó alapvezetéket és az osztott sugarat, amelynek vízellátását egy egy köbméteres versenykádból, szívótömlővel biztosították.

Fotó: Katasztrófavédelem

A futamokat a versenysport-szabályzat kismotorfecskendő-szerelésre vonatkozó előírásai alapján értékelték, a végeredményt a futamidők határozták meg. A versenyzőknek azonban nem volt egyszerű dolguk. Bár a napos idő kedvezett a tűzoltósportnak, az időnként feltámadó szél megnehezítette a sugárvezetők dolgát. A bajnokságon a Hajdú-Bihar megyei püspökladányi tűzoltók öttized másodperccel maguk mögé szorították a házigazda csapatát, ezzel megvédték tavaly megszerzett bajnoki címüket. Második helyezést ért el a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, míg Komárom-Esztergom megye csapata bronzérmet szerzett. Az országos kismotorfecskendő-szerelési versenyeken több éven át nyújtott kiemelkedő munkájáért különdíjat vehetett át Polákovics Tamás tűzoltó zászlós, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság XI. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokságának különlegesszer-kezelője.

Fotó: Katasztrófavédelem

A rendezvényen helytállásukkal bizonyított csapatok a futamidőkkel már a júniusi országos tűzoltósportversenyre készültek, amelynek egyik versenyszáma a kismotorfecskendő-szerelés. A háromnapos bajnokságnak Székesfehérvár ad otthont – írja a katasztrófavédelem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában