lőfegyverrel visszaélés

2019.01.03. 12:25

Budai úti lövöldöző: a sorsa még nem dőlt el

Nem áprilisi szeszély volt tavaly, amikor egy akkor még ismeretlen férfi lövöldözött egy Budai úti panelház egyik lakásából. Azóta folyamatosan meghosszabbítják az előzetes letartóztatását, félő ugyanis, hogy „eltűnik” a hatóságok látóköréből.

S. Töttő Rita, FMH

Forrás: Pixabay

Óriási felháborodást keltett tavaly áprilisban a székesfehérváriak körében az eset, amikor egy férfi bérelt lakásának ablakából lövöldözött a szemben lévő buszmegállóban várakozó emberekre. A rendőrség gyors és alapos nyomozást követően fogta el a férfit. Lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytatott ellene nyomozást a a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A nyomozók azonban az ügyet tavaly decemberben lezárták, és a keletkezett iratokat a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek 2018. december 21-én átadták.

Az ügyben azonban ezidáig a Székesfehérvári Törvényszék bíróságaira vád nem érkezett – szögezte le megkeresésünkre Varga Noémi, a Székesfehérvári Törvényszék sajtószóvivője, hozzátéve: a Székesfehérvári Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását 2018. december 19-én 2019. január 21-ig meghosszabbította, ugyanis álláspontja szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint az is feltehető, hogy az úgynevezett „kényszerintézkedés” nélkül a gyanúsított a hatóságok számára elérhetetlenné válna. A végzést a gyanúsított és a védője megfellebbezte, az így nem jogerős, a Székesfehérvári Törvényszék még nem döntött a fellebbezésről.

A meghosszabbított előzetes ideje alatt az ügyészség foglalkozik az üggyel, de nem feltétlenül január 21-ig. Az ügy sorsa tehát még bármi lehet, hogy lesz-e belőle vádemelés vagy esetleg visszaküldik nyomozati cselekmények kiegészítésére a rendőrséghez, még a jövő zenéje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!