sikkasztás miatt

2018.08.01. 07:15

Büntetőeljárás indult Kossa Lajos abai polgármester ellen

Lapunkban már több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy Aba város polgármestere ellen előbb fegyelmi, majd büntetőeljárás indult. Az ügy most a járásbíróságra került – tájékoztatott olvasónk.

Szanyi-Nagy Judit

A város képviselő-testülete 2017 elején fegyelmi eljárást indított Kossa Lajos abai polgármester ellen, mert 10,7 millió forint tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben – írtuk meg korábban, ahogyan azt is, időközben a városvezető visszafizette teljes tartozását. A nyomozást tavaly április 25-én rendelték el, azt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

Az ügy folytatásaként a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség ez év július 17-én vádiratot nyújtott be a polgármesterrel szemben jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt. A vádiratot a Székesfehérvári Járásbíróságra nyújtották be, az eljárás jelenleg a bírósági szakban van – közölte megkeresésünkre Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője.

Törvényes keretek

Aba polgármestere, Kossa Lajos csütörtöki lapszámunkban reagált az őt érintő, sikkasztással kapcsolatos büntetőeljárásra. A cikkben a megyei kormányhivatalt is megemlítette. A szóban forgó szerv vezetősége az alábbi sajtóközleményben reflektált erre. A Fejér Megyei Kormányhivatal határozottan visszautasítja a polgármesternek hivatalunk törvényességi felügyeleti munkájára vonatkozó e cikkben megjelent valótlan állításait. Megjegyezni kívánjuk, hogy törvényességi felügyeleti tevékenységünk nem a nyilvánosság bevonásával zajlik, így arról polémiát nyitni az újság hasábjain nem áll szándékunkban. Minden törvényességi megállapításunk kiállta a jogszerűség próbáját, mert vagy a képviselő-testület fogadta el azokat, vagy a bíróság hagyta jóvá. Hivatalunk minden önkormányzat esetében részrehajlás nélkül, szigorúan a törvényességi szempontok figyelembevételével jár el. Így tette ezt és így fogja tenni a jövőben Aba vonatkozásában is. Fejér Megyei Kormányhivatal

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!