Öt tűzeset egy napon

2018.06.21. 10:02

Vasúti partoldal, kommunális hulladék és kerítés égett Fejérben

Rövid idő alatt öt, szabadban keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat szerdán kora délután Fejér megyében.

Katasztrófavédelem

Szabadtéri tűz

Forrás: Katasztrófavédelem

Sárkeresztúr közelében a vasúti partoldalnál három helyen is lángra kapott a gaz. A tűz veszélyeztette a szomszédos kukorica- és napraforgóföldeket, a füst pedig a vonatközlekedést. A lángokat a sárbogárdi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és hordozható puttonyfecskendővel fojtották el. A munkálatok idejére a katasztrófavédelem a vonatok sebességének csökkentését kérte a vasúttársaságtól. Pusztaszabolcs és Szabadegyháza között, szintén a vasúti töltés mellett gyulladt ki az aljnövényzet körülbelül egy hektáron.

Az adonyi hulladéklerakóban körülbelül kétszáz négyzetméteren égett a kommunális szemét, amelyet a telephely erőgépei földdel takartak be, miközben a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését. Söréden családi ház udvarán száraz fű és egy raklapokból készült fakerítés egy része égett mintegy tíz négyzetméteren. A lángokat a móri önkormányzati tűzoltók fojtották el. Egy kőszárhegyi telken pedig húsz négyzetméteren fanyesedék gyulladt ki, amelyet a polgárdi önkormányzati tűzoltók oltottak el.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!