Fontos a megelőzés

2018.06.20. 12:33

Drogprevenciós foglalkozást tartottak Adonyban

A szünidő beköszöntével a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a „Kábítószer-ellenes világnap” alkalmából tanulságos előadásokkal, illetve izgalmas baleset- és bűnmegelőzési programokkal várták az általános iskolás gyermekeket.

police.hu

Fotó: police.hu

A police.hu információi szerint a rendezvénynek az Adonyi Közösségi Kulturális Központ és Könyvtár udvara adott otthont 2018. június 19-én, ahol a rendőrség munkatársai bűn-és balesetmegelőzési foglalkozásokon hívták fel a fiatalok figyelmét a nyári szünidő ideje alatt előforduló veszélyhelyzetek felismerésére és azok kezelésére, valamint a 112-es általános segélyhívószám helyes használatára. Az gyermekek kötetlen beszélgetést folytathattak a szakemberekkel a biztonságos nyaralásról, melynek kapcsán szó esett a kábítószerekről, az új pszichoaktív anyagok használatának kockázatáról és következményeiről, valamint olyan magatartásformák elsajátításáról, melyek segítségével képesek elutasítani adott helyzetben, ha a kábítószerek fogyasztására csábítják őket.

A drogprevenciós szakemberek a témával kapcsolatban az alábbi tanácsokat ajánlják a fiatalok és a szülők figyelmébe:

  • Ne próbálják ki a különböző kábítószereket, tudatmódosító anyagokat, mert hatásuk kiszámíthatatlan és könnyebben válhatnak áldozattá és elkövetővé is, emellett magában hordozza a függőség kialakulásának veszélyét, ami akár súlyos egészségkárosodáshoz is vezethet
  • Mindig beszéljék meg a gyermekükkel, hogy ha bármi baja történne, kihez és hová forduljon segítségért! Tudjanak róla, hogy hol tartózkodik!
  • Hívják fel gyermekük figyelmét, hogy ha az utcán idegen szólítja meg őket, sem útbaigazítás, sem pedig más indok alapján ne tartsanak velük! Ismeretlen emberek gépkocsijába ne szálljanak be, illetve ne fogadjanak el tőlük semmit! Tájékoztassák gyermeküket, hogy az ilyen esetekről mindig szóljanak a szüleiknek!
  • Fotó: police.hu

    A „BikeSafe” program keretein belül az egyenruhások lehetőséget biztosítottak a nap folyamán a kerékpár-tulajdonosoknak kétkerekűik ingyenes regisztrációjára is, mely védelmet és lehetőséget biztosít az elveszett, vagy ellopott kerékpárok azonosítására és megtalálására.

    Fotó: police.hu

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!