a lakók nem nyugodtak

2018.04.18. 13:11

Újabb áldozatai vannak a fehérvári Légpuskásnak

Lincshangulat a közösségi hálón, aggodalom a Budai útiak között és riporterek hada a helyszínen – a hétfői légpuskás lövöldözőről mindenki hallott, de semmit nem tud... Viszont, mint kiderült, több érintett is van az ügyben.

FMH

Forrás: Pixabay

Merőn bámuljuk a Budai úti szalagház ablakait – vajon honnan leskelődhetett az az ember, aki egyszer csak – ma még ismeretlen okból – úgy döntött, hogy a szemben lévő buszmegállóban várakozó emberekre lő? Néhol nyitott ablakoknál lengeti a függönyt a szél, máshol ráérősen ejtőzik, telefonál és iszogat valaki az erkélyen vagy éppen teljesen le van húzva a redőny a lakás összes ablakán. A szomszédok vajon ismerhetnek olyan lakót, aki hajlamos lehet ilyen tettekre? Esetleg valakit, akiről tudják, hogy légpuskája van, vagy agresszív, frusztrált típus, aki haragszik a világra? Ennek jártunk utána a helyszínen.

Két nappal a lövöldözés után viszonylagos nyugalom honol a Budai úti Interspar melletti buszmegálló környékén. Épp úgy, ahogy hétfőn kora délután, amikor valaki, vélhetően a szemben lévő szalagház valamelyikéből emberekre lődözött légpuskájával. Ahogy azt kedden megírtuk, egy tinédzser lányt közvetlenül a szeme alatt ért a lövés, amely ezúttal nagy szerencse – hiszen akár meg is vakulhatott volna, ha pár centivel arrébb találja el.

Ám kiderült, hogy többeket is hasonló „élmény” ért ugyanitt, körülbelül ugyanebben az időszakban. Egy másik fiatal lánynak a combját érte a lövés, ám ő továbbment, mert nem sérült meg. Viszont még minimum két fiatal fiú is a lövöldözés áldozatai között volt, egyikük így osztotta meg esetét: „Egy jó barátommal mi is arra jártunk ma 13 óra környékén és ránk is lőtt az illető... 2-szer is, az első alkalommal autó okozta kavicsfelverődésre gondoltuk, de a második lövés, amit néhány másodperccel később észleltünk, ami már a lábunknál pattant, nem csak mellettünk ment el, bebizonyította, hogy valaki szándékosan teszi ezt. Bár akkor még csak airsoft puskára gyanakodtunk... Megálltunk az illetőt keresve, de nem láttunk senkit, aztán sietve elmentünk onnan, további lövésektől tartva”. A Fejér Megyei Hírlap lakókkal is beszélt. A részleteket a csütörtöki Fejér Megyei Hírlapban olvashatják.

Jelentkezzen ha látott, hallott valamit a lövöldözéssel kapcsolatban, vagy esetleg Önt is hasonló baleset érte.

Üzeneteiket [email protected] email címre várjuk.

 

 

 

Előzmények

Centimétereken múlt Forrás: A lány családja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!