Büntetett előéletű

2018.04.21. 12:33

Döntött a bíró a Budai úti lövöldöző ügyében

Szombaton délelőtt vitték a bíróságra azt a férfit, aki hétfőn a Budai úton emberekre lövöldözött. A bíró arról döntött, szükséges-e a 35 éves férfi előzetes letartóztatásba vétele

FMH

A férfit szombaton délelőtt vitték a tárgyalásra

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton délelőtt vitték a bíróságra azt a férfit, aki éppen egy hete, a kora délutáni órákban lőtt a hetedik emeleti lakásából a szemben lévő buszmegállóban állókra. Egy lányt a szeme alatt érte a lövés, másokat a lábukon, combjukon. A rendőrség néhány nap alatt elfogta a tettest, akinél meg is találták a légfegyvert, illetve annak eszközeit is.

A nyomozók indítványozták a férfi előzetes letartóztatásba vételét, amelyről szombaton döntést is hozott a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség. A tárgyalásra a rendőrök vitték a férfit, aki nyugodtan viselkedett, nem takarta el az arcát.

A tárgyalás azonban zárt volt, ezért azt követően az ügyészség adott ki tájékoztatót. Ebből kiderült, hogy a férfi már volt büntetve korábban is, ráadásul esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint – fogalmaztak a székesfehérvári törvényszék nyilatkozatában: „alaposan lehet tartani szökésétől, elrejtőzésétől”.

A férfit szombaton délelőtt vitték a tárgyalásra
Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mindezekre való tekintettel az ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntette miatt indítványozta az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája pedig a szombati tárgyaláson éppen ezért elrendelte a férfi letartóztatását. A gyanúsított az ítéletet tudomásul vette. Tehát az eljárás további szakaszában a férfi az előzetesben várja, hogy döntsenek az ügyében.

Előzmények

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!