nem történt tragédia

2018.03.24. 17:08

Időben jelzett a szén-monoxid-érzékelő Székesfehérváron

Szivárgott a szén-monoxid egy gázfűtéses családi házban március 24-én, szombaton kora délután Székesfehérváron. A Donát utcai épület fürdőszobájában egy nyílt égésterű, kéményes gázkazán működése közben két szén-monoxid-érzékelő is riasztott, figyelmeztetve a lakókat a mérgező gáz visszaáramlására.

FMKI

A mentők a családi házban lakó két felnőttet és egy gyermeket megvizsgálták, a mérgezés gyanúja nem merült fel. Az épületben lévő mindkét szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztetett a veszélyre, így a lakóknak nem esett bajuk.

Az időjárás enyhülésével sem szabad megfeledkeznünk a fűtési időszak jellemző veszélyforrásáról a szén-monoxid-mérgezésről. A megelőzés érdekében elengedhetetlen, hogy a kéményeket és a hőtermelő berendezéseket rendszeresen ellenőrizze szakember, emellett figyelni kell a megfelelő légcserére. Kiegészítő védelemként megfelelő szén-monoxid-érzékelő használata javasolt. Ezek a műszerek nem helyettesítik a rendszeres ellenőrzéseket és karbantartásokat, ugyanakkor egy váratlan meghibásodás és szén-monoxid visszaáramlás esetén is figyelmeztetnek a veszélyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!