költözés miatt vette kölcsön

2018.02.20. 10:54

Ismerőse autójával szenvedett balesetet az ittas sofőr Iszkaszentgyörgyön

A rendőrök vádemelést javasolnak annak a lajoskomáromi férfinak az ügyében, aki Iszkaszentgyörgy külterületén szenvedett közlekedési balesetet.

police.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt 2017. december 28-án kora este az Iszkaszentgyörgyöt Kincsesbányával összekötő úton, Iszkaszentgyörgy külterületén. Egy Renault típusú személygépkocsi 54 éves lajoskomáromi vezetője haladása során nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg gépjárműve sebességét és egy balra ívelő útkanyarulatban az úttestről lesodródva, vízelvezető árokba csapódott. A helyszínre érkező rendőrök a gépkocsit vezető férfival szemben a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, emellett az egyenruhások megállapították, hogy a sofőr a járművet a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta.

[caption id="" align="aligncenter" width="751"] Fotó: police.hu[/caption]

A férfit a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol jármű önkényes elvétele bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A lajoskomáromi lakos gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogy a gépjárművet költözés céljából szerette volna kölcsönkérni volt élettársától, azonban miután a sértett visszautasította kérését úgy döntött, hogy az engedélye nélkül viszi el azt.

Az ügyben folytatott nyomozást a Móri Rendőrkapitányság befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!