szezonális veszélyek

2018.01.26. 10:58

A jövőben is a megelőzés a cél

Legfontosabb feladatának továbbra is a lakosság tájékoztatását tűzte ki célul a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban. Az elmúlt év eredményeit és az idei feladatokat január 25-én összegezték a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

Az értekezleten Vizi Ignác tűzoltó ezredes, alelnök köszöntőjét követően Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, ügyvezető elnök ismertette a testület 2017. évi eredményeit.  A fűtési időszakokhoz kötődően a bizottság a karitatív szervezetek bevonásával tájékoztatókat tartott a hajlék nélkül élők számára a tűzesetek keletkezésének és megelőzésének lehetőségeiről. A vegetációs tüzek megelőzése érdekében  – az aktuális időjáráshoz illeszkedve – évközben több alkalommal is felhívták a figyelmet a szabadtéri tűzgyújtás szabályaira. A mezőgazdasági betakarítási munkák témakörében a dunaújvárosi és a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség területén szakmai konferenciát rendeztek. Évközben a tagszervezetek munkatársai számos rendezvényen személyesen is részt vettek, ahol szakmai tájékoztatásuk mellett bemutatták az Országos Tűzmegelőzési Bizottság kiadványait, és a szezonális veszélyekkel kapcsolatos tudnivalókra hívták fel a figyelmet.

Az ifjúság körében ezúttal is nagy érdeklődés kísérte az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt alkotói pályázatot, amelyen az „egyéb kézműves alkotás” és „vers” kategóriában is országos első helyezést ért el egy-egy Fejér megyét képviselő alkotás, egy harmadik pályázatot pedig különdíjjal jutalmazott a szakmai zsűri.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

A Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is kiemelt feladatként jelölte meg az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságának védelme érdekében végzett prevenciót. A szezonális veszélyekhez kapcsolódóan rendszeresen tájékoztatókkal hívják fel a figyelmet a megelőzés fontosságára annak érdekében, hogy a szükséges tudnivalókat az lakosság minél szélesebb köre elsajátíthassa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában