Közlemény

2017.12.01. 13:37

Robbanás a székesfehérvári polgármesteri hivatalnál – Ez történt!

Föld alatt húzódó elektromos kábelekben keletkezett robbanás a polgármesteri hivatal két épületét elválasztó utcában december 1-jén reggel Székesfehérváron.

Katasztrófavédelem

Fotó: Katasztrófavédelem

A légnyomás és a füst a csővezetéken át jutott a polgármesteri hivatalba. Az épületeket összesen kétszáznyolcvanan hagyták el, személyi sérülés nem történt.

Robbanásról és füstről érkezett bejelentés pénteken reggel a katasztrófavédelemhez. A műveletirányítás Székesfehérvárról három gépjárműfecskendőt és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztotta a helyszínre. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a kiérkezést követően a két épületből álló polgármesteri hivatal alagsori helyiségeit átvizsgálták. Az egyik pince füsttel telítődött. A tűzoltók mentőkötelet maguk után vezetve, légzőkészülékben és a gépjárműfecskendőről lehúzott védősugár fedezete mellett hatoltak le a két épület alagsorába. Lángolást már sehol sem tapasztaltak, az egyik földszinti irodánál az elektromos csatlakozók kormozódtak. A füst miatt az alagsori helyiségeket átszellőztették.

Fotós: Katasztrófavédelem

A tűzoltók kiérkezésére az épületben tartózkodó 280 embert már kikísérték, személyi sérülés nem történt. A káreset keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás során tárja fel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint az áramszolgáltató szakemberei az elsődleges helyszíni vizsgálatok alapján megállapították, hogy a hivatal két épületét elválasztó Arany János utca alatt húzódó kábelekben keletkezett elektromos robbanás és kisebb tűz. A légnyomás és a füst a csővezetéken át jutott el a polgármesteri hivatalba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!