Frissen Fejérből

2023.01.16. 15:30

Öt Fejér vármegyei helység a top 10-ben: nagy mennyiségű csapadék esett

Időjárásunkat egy mediterrán ciklon és annak csapadékrendszere alakította egy héttel ezelőtt, január 9-én.

Szanyi-Nagy Judit

Vasárnapig szürke, esős időre számíthatunk

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH (archív)

Ez a gyakorlatban hirtelen érkező, nagy mennyiségű esőt jelentett, amit a föld sem volt képes magába szívni. (Ezért is lehetett kisebb-nagyobb tavakkal találkozni például a székesfehérvári Rózsaligetben vagy a murvás parkolónál.) 

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldal

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a nagy esőzések másnapján, január 10-én közösségi oldalán megírta: reggelig a legtöbb eső a Dunántúli-középhegységben, a Balaton és a Velencei-tó környékén esett. Szemléltetésül pedig egy infografikát is készítettek a top 10 helységgel, ahol 24 óra leforgása alatt a legtöbb csapadék esett. Eszerint a múlt héten "első lett" a Veszprém megyei Devecser 50,6 milliméterrel, míg a Fejért érintő területeket figyelembe véve az ötödik helyen végzett a kincsesbányai Rákhegy (40,8 milliméter), hatodik helyen a pátkai víztározó (39,8 milliméter), a hetedik helyen Székesfehérvár (39,6 milliméter), a kilencedik helyen Adony (39 milliméter), a tizedik helyen pedig Martonvásár (38,3 milliméter).

A csapadékosabb időjárás az előrejelzések szerint ezen a héten folytatódik, reméljük, vis maior helyzet nélkül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!