Helyi időjárás

2022.12.25. 08:27

Őszies idő vár ránk Fejérben karácsony első napján

Gyenge melegfronti hatás várható.

koponyeg.hu

Forrás: Pixabay

A koponyeg.hu előrejelzése szerint szombaton a ködfoltok feloszlása után keleten még lehet némi napsütés, majd mindenhol erősen felhős lesz az ég, így Fejér megyében is. Szitálás előfordulhat. A délies szél gyenge marad. Székesfehérváron 5-8 fok körül alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Karácsony első napján gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket és az átlagosnál több fokkal melegebb idő várható, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!