Időjárás

2022.04.09. 06:58

Esős, viharos szeles szombatunk lesz Fejérben

Köpönyeg.hu

Forrás: Elekes Gergő / Feol.hu

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé, több hullámban várható eső, zápor, délen és keleten zivatar is - írja a köpönyeg. Délutántól ÉNy felől szakadozik a felhőzet. Az ÉNy-i szél egyre többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 10-17 fok között alakul a hőmérséklet délelőtt, ez lesz a maximum, majd délután gyors lehűlés várható. Erős hidegfronti hatás érvényesül. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei: vizes útszakaszokra, viharos oldalszélre készülhetünk. Székesfehérváron nappal 13, este 8 fok körül alakul a hőmérséklet.

 

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!