Frissen Fejérből

2022.02.25. 07:35

Viharos széllel érkezik a péntek Fejér megyébe

Fehérváron 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

köpönyeg.hu

Forrás: Pixabay

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de zápor (a magasabban fekvő tájakon hózápor) inkább csak délnyugaton és északkeleten fordul elő. Megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet délután 10 fok körül alakul - írja  a köpönyeg.hu. 

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!