Frissen Fejérből

2022.02.17. 07:12

Marad az eső és a szél csütörtökön Fejér megyében

köpönyeg.hu

Forrás: Elekes Gergő / Feol.hu

Hajnalban, reggel az északi tájakon lehet többfelé eső, majd átmenetileg csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délutántól északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakulnak ki záporok. A szél északnyugatira fordul és viharossá fokozódik. 10 és 19 fok között várható a délutáni órák hőmérséklete - az Alpokalján akár 20 fok is lehet. Kettős fronthatással számolhatunk - írja a köpönyeg.hu.

 

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!