Többfelé havazni fog

2022.01.22. 06:55

Kettős fronthatás ér minket a szombaton

Köpönyeg.hu

Forrás: Pexels

Hajnalban észak, északnyugat felől havazás kezdődött, reggelre az északkeleti tájakat leszámítva már többfelé hullhat a hó. A Nyugat-Dunántúlon havas eső is várható. A délelőtt folyamán gyorsan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Az északnyugati szél többfelé lesz erős. -1 és +3 fok között változik a hőmérséklet.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!