Karácsony után egy nappal

2020.12.27. 12:43

Megérkezett a havazás Fehérvárra! (videó)

A fehér karácsony ugyan elmaradt, sőt inkább tavaszias időben ünnepeltük az év legszebb időszakát.

feol.hu

Fotó: feol.hu

December 27-én azonban, az ünnepek után egy nappal csípős hidegre ébredtünk, és az előrejelzés is hószállingózást jósolt. Fél egykor ez is meg is érkezett a városba, aztán egyre sűrűbb, ám még apró pelyhekbe kezdett hullani a hó. Vajon kifehéredik a táj délutánra?

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.feol.hu/wp-content/uploads/2020/12/9069263VID20201227123401.mp4"][/video]

Kulcson is leeset a hó

Nálatok is leesett az első hó? Küldj róla képet a [email protected] e-mail címre!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére hétfő éjfélig

A délelőtti órákban a délkeletről északnyugat felé haladó csapadékgócból esetleg átmeneti gyenge ónos eső még kialakulhat. Emellett időszakosan egész nap (és éjjel is) lehet számítani déli irányból érkező gyenge intenzitású csapadékra (a délutáni óráktól egyre gyakrabban), a Dunántúlon és eleinte az Alföldön havazás (tapadó hó) formájában, a Dunától keletre pedig később már inkább havaseső, eső hullhat.

Megmaradó hórétegre főként a Dunántúli-középhegység, a Dunazug-hegység, az Északi-középhegység nyugati részének magasabb helyein, valamint az Alpokalja térségében lehet számítani, jellemzően lepel – 3 cm mennyiségben (síkvidéken sem zárható ki átmeneti lepel kialakulása). Az éjszakai órákban az Északi-középhegység alacsonyabb részein előfordulhat gyenge ónos eső is. Hétfőn gyors olvadás várható. Hétfő délutántól egy hidegfront előterében nyugatról-keleti felé haladva egyre többfelé viharossá fokozódik (~60-80 km/h, főként a Dunántúlon 80-85 km/h is előfordulhat) a délies, délkeleties szél – írja a kisalföld.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!