Jön a strandidő

2020.06.23. 14:45

Beköszönt végre az igazi, meleg nyár

Nem véletlenül berzenkednek a meteorológiai szakemberek attól, hogy túlságosan előre határozzák meg az időjárást. Az előrejelzéseket ugyanis szinte bármikor felboríthatják a semmiből kialakuló ciklonok, frontok és egyéb meteorológiai „formációk”. Mégis, sokan szeretnék tudni, milyen nyárnak nézünk elébe.

S. Töttő Rita

Balatonfenyves, 2019. június 10. Egy kisfiú játszik a vízben a balatonfenyvesi szabadstrandon 2019. június 10-én. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Az időjárás ezen a nyáron eddig nem mutatta meg igazán a „nyári arcát”, tekintve, hogy egy-két melegebb napot leszámítva inkább volt ősziesnek nevezhető az idő. Fújt a szél, s az eső is gyakran esett.

A szakemberek azonban most elég kellemes hírekkel kecsegtetik a nyár szerelmeseit: az elkövetkezendő két hétben ugyanis várhatóan meredeken emelkedik majd a hőmérséklet, és beköszönt az igazi meleg nyár. Lesz ugyan még némi eső, de a nyári záporok a jövő héttől csak egy-egy napon köszönnek majd be. A hőmérséklet azonban nem fog lehűlni – ezt mutatják legalábbis az időjárás előrejelző oldalak. Sőt, ezen a héten minden nap egyre melegebb lesz, olyannyira, hogy hét végére már 28 fokot mutathat majd a hőmérő.

Az ezt követő hétre pedig még ennél is melegebbet jósolnak a meteorológiai szakemberek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!