Szervezeti változások

2018.09.25. 18:00

Fiatal gazdálkodók az agrárium jövőjéért

Az ügy, ami összeköt – Nemzeti minimum az agrár nemzedékváltásért címmel az Agrya Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége a múlt év végén juttatta el javaslatait a döntéshozókhoz.

V. Varga József

Az egyik legnagyobb kihívás a nemzedékváltás

Fotó: Pixabay.com

Az agrárminisztérium nemrég megjelent új szervezeti és működési szabályzatában az agrármodernizációs főosztály feladatai között tételesen megjelennek az agrár nemzedékváltáshoz kapcsolódó feladatok. Így a főosztály feladatai közé tartoznak nevesítetten a nemzedékváltáshoz kapcsolódó szabályozási, jogszabály-­előkészítési feladatok, speciális programok előkészítése, kutatások végzése, a nyilvánosság tájékoztatása és a témában egy tárcaközi munkacsoport létrehozása, működtetése.

Az egyik legnagyobb kihívás a nemzedékváltás
Fotó: Pixabay.com

Az Agrya mérföldkőnek tekinti, hogy a szakminisztériumon belül immár van szervezeti felelőse az agrárium egyik legnagyobb kihívásának, a nemzedékváltásnak – mondta el Mikula Lajos ügyvezető elnök és Weisz Miklós társelnök. Az Agrya üdvözli és támogatja a változást, mert a nevesített szervezeti egység és feladatai össz­hangban vannak a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége és partnerei által készített és a döntéshozókhoz eljuttatott múlt év végi Az ügy, ami összeköt – Nemzeti minimum az agrár nemzedékváltásért címet viselő szakmai anyag javaslataival. Nem volt felesleges az az egyéves munka, amely a szakmai anyag elkészítését megelőzte. A szervezeti keretek mostantól adottak a hatékony szakmai munkához.

A szervezeti változások csak megerősítik az Agrya azon korábbi álláspontját, hogy az új minisztériumi vezetés súlyának és jelentőségének megfelelően kezeli az agrár nemzedékváltást. Ehhez a fiatal gazdák szövetsége minden tőle elvárható támogatást, együttműködést megad az agrárminisztériumnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában