több szolgáltatás

2017.11.24. 08:30

Non-stop okospont Alcsútdobozon

Bő két hete működik a község központjában a B3 Takarék Smart Point néven kialakított létesítmény, ahol több pénzügyi, banki, postai szolgáltatás vehető igénybe, megszakítás nélkül. Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója Tessely Zoltán országgyűlési képviselőnek mutatta be az egyedülálló „okos pontot”. Mindössze huszonnyolc négyzetméteren alakítottak ki az alcsútdobozi üzletsoron egy kétszintes, személyzet nélküli automatizált fiókot, a legmodernebb eszközökkel, látványos dizájnnal.

Zsohár Melinda

Tessely Zoltán és Vida József

Fotó: a szerző

Bankautomata, postai csomag feladó-fogadó hely, csekkautomata kapott helyet a kicsiny helyiségben, az emeleten internetes kapcsolattartásra is lehetőség nyílik az ügyfeleknek a B3 Takarékkal, ha személyes ügyintézésre van szükségük. A hatalmas képernyőn és kisebb párján informatív reklámok láthatók, az épület előtt újdonságnak számító szolgáltatásokat kínálnak: elektromos autótöltő-állomást, mobiltelefon töltésére alkalmas napelemes padot. Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója bemutatta Tessely Zoltánnak, a körzet országgyűlési képviselőjének az egyedülálló létesítményt és szolgáltatásait. Az országban egyelőre az első és az egyetlen hely, ahol mindez együtt megtalálható, hangsúlyozta Vida József, a bank próbaképpen, mintegy prototípusként válogatta össze a banki szolgáltatások együttesét. Vidéken ennek különösen nagy a jelentősége, hiszen munkaidő után a távolabbról hazaérkezők is feladhatják számlájukról közüzemi s egyéb fizetnivalóikat, készpénzt vehetnek le, postai csomagot adhatnak fel, fogadhatnak – totó, lottó. Egyelőre a bankjegykiadó automata a leggyakrabban használt eszköz, s egy ideig segítséget kaphatnak az ott tartózkodó egyetlen személytől az ügyfelek, ha elakadnak valamiben.

Tessely Zoltán és Vida József

A vezérigazgató elmondta: az automatizált bankfiók a kezdeti lépés a Takarék Csoportnál, igény szerint másutt is kialakítható hasonló „okospont” – ezt jelenti angolul a Takarék Smart Point elnevezés. A méretét tekintve kicsiny helyiségekbe bankkártyák segítségével lehet a nap 24 órájában belépni, bent élő mohafal szolgál megnyerő látvánnyal. A levegőtisztító növény speciális alkalmazása a környezetvédelemre és az egészséges életmódra kívánja felhívni a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában