Ingatlanforgalmazás: a nők vannak többségben

2018.06.23. 16:00

Akár havi hatszázezres kereset is elérhető?

Az ingatlanpiac fellendülésének köszönhetően az ingatlanközvetítői szakma is virágzását éli, egyre többen választják a jó fizetéssel kecsegtető állást.

B. Kiss László

Nem egyszerű az ingatlaneladás, de jól jövedelmez Fotó: freepik

Fotó: freepik

Mennyit lehet keresni, milyen végzettség kell ahhoz, hogy valaki ingatlanközvetítő legyen? Az egyik ingatlanközvetítő cég több mint 1000 fős mintán vizsgálta a szakma legfontosabb ismérveit. Az ingatlanközvetítők közt végzett felmérés alapján a legfiatalabb szakmában dolgozó alig múlt 20 éves, míg a legidősebb aktív értékesítő 74. A szakma átlagéletkora 44 év, a nők és férfiak aránya 60:40 százalék. A legsikeresebb értékesítők a 40 év feletti hölgyek és a 30 év körüli férfiak közül kerülnek ki a cégnél – tájékoztatta lapunkat az ingatlanforgalmazó vállalkozás.

Nem egyszerű az ingatlaneladás, de jól jövedelmez
Fotó: freepik

Ahhoz, hogy valaki a szakmában dolgozzon, OKJ felső középfokú szakképesítés szükséges. Az ingatlanközvetítői szakma kompetenciái között az értékesítési attitűd megléte alapfeltétel, az idegennyelv ismerete pedig plusz bevételi lehetőségeket biztosít a külföldi vásárlók miatt. Az ingatlanközvetítői szakmában dolgozók jellemzően jutalékos rendszerben kapják juttatásukat, így nehéz az átlagos havi jövedelmet meghatározni. A cég statisztikái alapján azonban kimutatható: a szakmában töltött idővel arányosan emelkednek a havi átlagfizetések. Az első három hónap a legkritikusabb időszak. A jutalékos rendszer sajátosságai és az első, éles értékesítési tapasztalatok általában erősen szelektálják a frissen belépőket. Ebben az időszakban lehet a legkevesebbet keresni, de egy éven belül már 200-300 ezer forintos nettó bevétel érhető el. A néhány éves tapasztalattal rendelkező ingatlanközvetítők magasan az átlagbérek fölött keresnek, jellemzően 400 és 600 ezer forint közötti fizetést visznek haza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában