Már lehet igényelni!

2023.01.05. 14:30

Nem lehetetlenítik el az energiaárak a támogatást: idén is pénzt kaphatnak a fehérvári nyugdíjasok

A 2023-as költségvetésben is biztosítani kívánja Fehérvár vezetése azt a keretet, amelyből a fehérvári nyugdíjasok 7500 forintos támogatást kaphatnak, ha azt igénylik.

Házi Péter

Forrás: Pexels

Még az elmúlt év végén kérdeztük meg Székesfehérvár polgármesterétől, hogy várható-e 2023-ban annak a városi támogatásnak a folytatása, amely igen népszerű a vármegyeszékhelyen élő nyugdíjasok körében. Akkor a következőt válaszolta Cser-Palkovics András: - Egyelőre azt az elvi döntést tudtuk meghozni, hogy amennyiben a költségvetési lehetőségeink – tekintettel főként a drasztikus energia-árrobbanás következményeire – ezt el nem lehetetlenítik, akkor mindenképpen szeretnénk 2023-ban is megtartani ezt az időskorúaknak szóló támogatási formát.” 

Nos, úgy tűnik, 2023-ban is fennmarad ez a támogatás, amint ugyanis friss posztjában a város polgármestere beszámol róla: „A 7500 forintos támogatást fenn tudjuk tartani most is, az elmúlt évek felelős gazdálkodása és tudatos költségvetései lehetővé tették, hogy a '23-as büdzsében is gond nélkül biztosítsuk az idősek települési támogatását, és egyébként a többi, eddig megszokott városi támogatást is.” 

Mivel az önkormányzat nem rendelkezik teljes nyilvántartással a fehérvári nyugdíjasok személyéről, ezt az adatsort nem adja ki a nyugdíjfolyósító számunkra. Ezért is kell azt igényelni. Másrészt pedig azért, mert ha nem támogatásként adná a város a 7500 forintot, akkor jogszabályok miatt adóköteles lenne ez az összeg.  

Az igénylést ennek a lapnak kitöltésével lehet megtenni: https://www.szekesfehervar.hu/.../szekesfehervari_id...

 A kitöltött lapot online úton, e-papír formájában lehet a legegyszerűbben beadni. A másik lehetőség pedig, hogy amikor Városháza újranyit (január 9.) akkor a gyűjtőládába bedobható a kitöltött igénylőlap. „Bízom benne, hogy sokan élnek a lehetőséggel, Székesfehérvár örömmel adja a város megbecsülésének ezt a jelét is szépkorú polgárainak! „ – fogalmazott a polgármester. 

Amint korábban megírtuk: 2021-ben 15 ezer 115 fő igényelte és kapta meg ezt a támogatást, ami összesen ‪több mint 75 millió forintot tett ki. A 2022-es évben a november 17-ig terjedő időszakban megnőtt a bekapcsolódó 65 év felettiek száma: 16 773 fő részére összesen ‪közel 126 millió forintot fizetett ki saját költségvetéséből a forrást biztosítva Székesfehérvár önkormányzata. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában