Frissen Fejérből

2023.01.04. 17:26

Közel kilencvenmillió forint pályázati támogatás érkezik Perkátára

Parkolók építésére és a helyi egészségügy fejlesztésére nyert pályázati forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatain Perkáta önkormányzata. Összesen közel 90 millió forintot fordíthat fejlesztésekre a település.

Héjj Vivien

Az elnyert forrásból parkolóépítések és közlekedésbiztonsági fejlesztések is megvalósulhatnak

Fotó: Elekes Gergő / feol.hu

Az Élhető települések és a Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése pályázatokra nyújtott be támogatási kérelmet Perkáta önkormányzata. A település polgármestere, Oláh István tájékoztatása szerint mindkét pályázat pozitív elbírálásban részesült.

Az Élhető települések projekt keretein belül a településközpontban, az egészségügyi, valamint az oktatási és nevelési intézmények közvetlen környezetében oldódhatnak meg a parkolási problémák. Az elnyert 43,1 millió forintos támogatásból 48 új parkoló jön létre, az iskola előtt két új gyalogátkelőhelyet alakítanak ki, valamint közlekedésbiztonsági fejlesztések is megvalósulhatnak a településen.

A helyi egészségügy fejlesztését célzó projekt során az orvosi rendelő épületének gépészeti és villamossági felújítására kerülhet sor, továbbá az egészségügyi ellátás biztosításához szükséges eszközök beszerzésére is jut forrás az elnyert 44,9 millió forintos támogatásból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában