Közlekedés korszerűsítés

2022.10.31. 11:30

Nyaralók bevonásával újulnak meg a gárdonyi utcák

Gárdony önkormányzata a város 11 lakóutcájának korszerűsítését, fejlesztését valósítja meg – jelentett be nemrég Tóth István polgármester.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita

Nem meglepő: mindegyik fejlesztés a közúti közlekedés korszerűsítését és a biztonságát szolgálja. Ezúttal 1500 méter hosszan újulnak meg Gárdonyban utcák.

Szemere Bertalan utca, Gárdony
Fotós: S. Töttő Rita

- Az önrésszel érintett 9 utca esetében a költségek 30 százalékát a nyaralók állják, a többi, azaz a fennmaradó 70 százalék pedig az önkormányzatot terheli - tudtuk meg Tóth István polgármestertől, ahogy azt is: a Szemere Bertalan utcai és a Mészáros Lázár utcai aszfaltos összekötésének a teljes költségét az önkormányzat fizeti. A munkaterületet október 18-án adták át a kivitelezőknek. Az idei fejlesztés több mint 68 millió forintba kerül. - A közbeszerzés már lezárult, hamarosan kezdődhetnek a munkálatok, melyek november végéig be is fejeződnek – tette hozzá a város vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában