Gondolatok a távhőről szóló jogszabályról

2022.10.01. 09:01

Cser-Palkovics: A városi fenntartású, alapvető (köz)szolgáltatásokat működtetni fogjuk!

Ahogy azt már megszokhattuk, Cser-Palkovics András, Fehérvár polgármestere ismét egy fontos kérdésben nyilvánult meg. Ezúttal a megjelent távhőről szóló jogszabályt véleményezte a városvezető.

Kecskés Zoltán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Vártuk már a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a szakminisztérium által meghozott döntést, mivel enélkül nem tudjuk pontosan felmérni a brutálisan megdráguló energiaárak önkormányzatunkra, intézményeinkre és szolgáltatásainkra gyakorolt pénzügyi hatását tehát döntést sem tudunk hozni a jelenlegi helyzetben szükséges helyi intézkedésről – kezdte bejegyzését Cser-Palkovics András, aki ismét felhívta a fehérvári lakosok figyelmét egy fontos kormányzati döntésre, miszerint: a távhő ára ebben a fűtési szezonban biztosan nem változik a lakosság számára. Például egy 45 négyzetméteres újabb építésű lakás jelenleg 7000 forint körüli távhőszámlája körülbelül 105 ezer forint lenne a jelenlegi piaci áron. Még egyszer: 105 ezer forint! – fogalmazott. 

Kiemelte továbbá azt is, hogy a most megjelent rendelet és annak mellékletei rendkívül specifikusak, feltétlen szükség van a SZÉPHŐ-vel való részletes egyeztetésre, majd ezt követően kerülhet sor a számításokra, melynek eredménye határozza meg a következő lépéséket. Mint írja, a végleges döntést a Közgyűlés fogja kimondani, reményei szerint 1-2 héten belül. Végül leszögezte, hogy a hogy a városi fenntartású, alapvető (köz)szolgáltatásokat működtetni fogják!

A polgármester által kitett poszt teljes szövege az alábbiakban olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában