A közép- és dél-európai piacokat célozzák meg

2022.09.23. 19:30

Szerbiában épít kőzetgyapot gyárat a sárszentmihályi cég

Közzétette frissített stratégiáját és középtávú eredményvárakozásait a Masterplast. A vállalat az idei évre tervezett adózott eredményét 18,1 millió euróra növelte friss előrejelzésében.

V. Varga József

A hőszigetelés évtizede elkezdődött… – Tibor Dávid elnök (b), Nádasi Róbert CEO és Ács Balázs alelnök

Forrás: Masterplast

Az épületek energiahatékonyságának fókuszba kerülése kedvező környezetet eredményez a társaság piacain, amit a vállalat megvalósult beruházásai és induló gyártásaira alapozva tervez kihasználni. A következő 3 évben újabb szintugrást tervez a Masterplast, az új stratégiai célkitűzés alapján 2025-re az árbevétel megduplázódhat, és megközelítheti a 450 millió eurót, miközben a nyereségesség még nagyobb mértékben bővülhet.  

A már „termőre fordult” fejlesztések közül kiemelkedik az üvegszövet- és a tetőfóliagyártás, amelyekben a cég meghatározó európai gyártók közé erősödött az elmúlt években.  

Az építőipari szegmensben újabb beruházásai között domináns a hőszigetelő anyagok gyártásának fejlesztése, ahol a már működő három gyártóüzem mellett a jövő évben további három újabb termelőegység is megkezdi a kibocsátást – a Masterplast 800 ezer köbméterrel növeli kapacitását a műanyag alapú polisztirol hőszigetelőanyagok gyártásában.  

A sárszentmihályi cég első ásványgyapot gyártási projektje Szerbiában, a Vajdaság déli csücskében, Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) városában létesülő kőzetgyapot gyár lehet. Ezzel párhuzamosan egy üveggyapot gyár indításának tervét is felvázolta a Masterplast, miszerint 25 millió euró értékű beruházással egy 25 ezer tonna kapacitású üzemet létesítenének. A 2025-re megvalósuló fejlesztéssel a közép és dél-európai piacok ellátását célozza a magyar gyártó.

Címkék#masterplast

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában