„A hazainak messze földön nincsen párja!"

2022.09.09. 20:00

Erre még a nagymamánk is csettintene – Termelői mustra volt a Városház téren

A „Vegyél hazait, egyél hazait, mert a hazai az igazi!" – szólás szellemében szervezett termelői vásárt és kiállítást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei szervezete, melynek célja a megyei termékek népszerűsítése volt.

Kecskés Zoltán

A Városház téren rendezett termelői vásáron volt minden, ami szem-szájnak ingere.

Fotó: Fehér Gábor

Sokan voltak kíváncsiak a hagyományos Agrár-péntek elnevezésű termelői mustrára, ahol az érdeklődők kedvükre kóstolhattak reggeltől kora estig a megye gazdálkodói által megtermelt és előállított, egészséges, tápanyagban gazdag kínálatából. Volt itt minden, ami szem-szájnak ingere: kézműves termékek, paprikák, sajtok, mézek, olajok, magvak és gyümölcsök, de azok is kedvet kaphattak a finom falatokhoz, akik az édesség nagy szerelmesei...

Több vidék kincseiből készülnek Horváth Mária Zsuzsanna lekvárjai és szörpjei, talán éppen ettől olyan finomak.
Fotós: Kecskés Zoltán

A nagy sláger Horváth Mária Zsuzsanna termelő különleges kincseket rejtő standja volt, aki Sárszentmihály, Mór és a Velencei-tó partján megtermelt alapanyagokból készült lekvárjait és szörpjeit hozta el  a Városház térre. 

– Rengeteg féle-fajta természetes összetevőkből és sok-sok szeretetből készülnek a termékeim, ettől olyan különlegesek, ráadásul semmiféle tartósítószert vagy színezéket nem tartalmaznak, sőt akad olyan is köztük, ami cukrot sem – árulta el a titkos receptúrát Horváth Mária Zsuzsanna, aki nemrég költözött egyébként a Velencei-tó partjáról Sárszentmihályra. Mint mondta, a standján látható lekvárok és szörpök gyógyhatásúak, erősítik az immunrendszerünket, melyek segítenek felkészülni a közelgő tél kihívásaira. E termékekből kóstolva valóban úgy érezhettük magunkat a többi érdeklődővel együtt, mint a mesében a gumimacik, akik gumibogyó szörpöt ittak: majd kicsattantunk az erőtől.

Természetesen a többi pult ínyencségeit sem voltuk restek megkóstolni, így bátran kimondhatjuk, hogy a NAK rendezvényén ismét bebizonyosodott a nagymamáinktól oly sokszor hallott mondás: „A hazainak messze földön nincsen párja!" 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában