Frissen Fejérből

2022.06.21. 14:00

A csúcstechnológiailag is egyedülálló fejlesztés folytatódik Martonvásáron

A 2018- as alapkőletételt követően elkészült a Mirrotron Kft. által vezetett konzorcium csarnoka és a nemrégiben megnyert 157,2 millió forintos uniós forrásból megkezdődhetnek a neutronoptikával foglalkozó vállalat további fejlesztései is, igazodva a koronavírus és a háború okozta helyzet kihívásaihoz.

Kecskés Zoltán

Az ünnepélyes projektmegnyitón Mezei Rita ügyvezető bemutatta a fejlesztések elemeit

Forrás: Kecskés Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepélyes projektmegnyitón részt vett Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere is, aki elmondta, hogy a beruházás már a kezdetek óta mérföldkőnek számít Martonvásár életében, és mindig nagy öröm, hogy olyan fejlesztői cégek települnek a vidéki kisvárosba, amelyek 21. századi technológiát hoznak a térségbe. Mezei Rita ügyvezető és Szász Gábor műszaki igazgató kiemelte, hogy a vállalat teljes körű, használatra kész neutron sprektrométerek egyedi tervezését és szállítását kínálja a neutronszórással foglalkozó kutatóintézetek számára. 

A megnyert európai uniós forrás egy részéből új eszközöket szereznek be (fémmegmunkáló gépek), mindemellett pedig megtörténik a martonvásári telephely infrastrukturális és ingatlanfejlesztése is (400 négyzetméteres alapterületen új fémmunkáló üzem építése, rövidesen meg is kezdi az építő alvállalkozó), mellyel csökkenthetik a koronavírus és a háborús helyzet miatt kialakult beszerzési nehézségek negatív hatását. Ezzel együtt pedig időt és energiát is megtakaríthatnak majd – hangsúlyozták. Hozzátették, hogy ezen felül a támogatási összegből fejleszteni kívánják a munkavállalóik nyelvi kompetenciáját és szakmai készségeit, valamint a megújuló energiaforrást hasznosító eszközök beszerzésével (napelemrendszer telepítése) csökkenthetik majd az ökológiai lábnyomukat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában