Élelmiszerárstop

2022.05.01. 07:00

Rekordbírságot kaptak a Fejér megyei áruházak

A hatósági árnál drágábban kínáltak termékeket egyes nemzetközi áruházláncok Fejér megyei egységei: 1,8 milliós bírságot kaptak.

FMH

Forrás: Pixabay

Az élelmiszerárstop meghosszabbításával tovább tartanak a helyszíni ellenőrzések – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztériumra hivatkozva az MTI. A fogyasztóvédelmi szakemberek ellenőrzése során 137 üzlet alkalmazott a hatóságinál magasabb árat, az esetek több mint felében az étolajat kínálták az előírtnál drágábban. A hatóság mostanáig 167 mulasztóra több mint 32 millió forint bírságot szabott ki. A legnagyobb tételt, 1,8 millió forintot kétszer rótták ki nemzetközi áruházláncok Fejér megyei egységeire. A legsúlyosabb szankcióval sújtott üzletek egyik termékből sem tartották készleten az előírt mennyiséget. Felkerestük Vámos Györgyöt, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárát, ám ő nem tudott tájékoztatást adni a megyei áruházakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában