Frissen Fejérből

2022.05.30. 10:32

Nincs benzin a fehérvári Shell kutakon (frissítve)

„A kialakult rendkívüli helyzet miatt az elérhető szolgáltatások és az állomások nyitvatartása folyamatosan változhat, ezért kérjük ellenőrizze alább az aktuális feltételeket.” – olvasható a Shell Magyarország töltőállomás-kereső oldalán.

Borsányi Bea

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nem árt előzetesen tájékozódni, mielőtt az ember tankolni indul. A Shell székesfehérvári töltőállomásain már két napja nem lehetett normál üzemanyaghoz jutni, sőt az öt benzinkút közül több helyen a drágább, egyébként az ársapka alá nem tartozó Shell V-Power üzemanyagot sem lehetett kapni. Shell kutak tekintetében a kivételt Fehérváron az M7-es autópálya melletti kutak jelentik.

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kialakult helyzettel, illetve a vállalat többi megyei kútjával kapcsolatos kérdéseinket feltettük a Shell Hungary Zrt-nek, amely – mint megtudtuk – részben itthonról, részben külföldről szerzi be az üzemanyagot. Azt a választ kaptuk, hogy a hétfői napon minden állomás kinyitott, szokásos nyitvatartási rendje szerint üzemel és mind magyar, mind külföldi ügyfeleit kiszolgálja. Egyes híresztelésekkel ellentétben tehát a vállalat egyetlen töltőállomását sem zárta be az elmúlt napokban. „A Shell Hungary Zrt mindent elkövet a folyamatos üzemanyag-ellátás biztosításáért, ügyfeleinek legmagasabb szintű kiszolgálásáért, valamint hazai állomáshálózatának zavartalan működéséért. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban tapasztalt kiemelkedően megnövekedett üzemanyag-kereslet az utóbbi napokban sem csökkent jelentősen, valamint a magyar piacon elérhető véges kapacitások miatt előfordulhat átmeneti készlethiány” – áll a vállalat által kiadott közleményben.

Mint kiderült, arra viszont nincs rálátása a központnak, hogy az egyes kutaknál hogy áll a pillanatnyi készlet. A vállalat azt is tudomásunkra hozta, hogy megkezdte a kétféle üzemanyagáron történő kiszolgálás érdekében állomási kasszarendszerének informatikai átállítását, amely több millió forintos ráfordítással jár.  Országos szinten 112 állomáson a vásárlók bármely kútoszlopnál tankolhatnak, a pénztárnál magyar forgalmi engedélyüket felmutatók az alacsonyabb, hatósági árat fizetik. Ugyanakkor 80 töltőállomáson külön kútoszlopon tankolhatnak a külföldi, illetve a magyar forgalmi engedéllyel rendelkezők. Ezért kérik a vásárlókat, legyenek figyelemmel az állomási tájékoztatásra!

A külön kútoszlopos tankolásra a megyei Shell kutakon csak Székesfehérváron a Balatoni úti, az Olaj utcai, valamint az Aszalvölgyi úti töltőállomásokon kell figyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában