Frissen Fejérből

2022.05.13. 13:51

Három új kommunális eszközzel bővült Alsószentiván gépparkja

Egy ágvágóval, egy útgyaluval és egy sószóróval gyarapodott a Dél-Mezöföldön elterülő, a lélekszámához viszonyítva jelentős külterülettel rendelkező Alsószentiván.

Majer Tamás

Varga Gábor országgyűlési képviselő és Husvéth Imre polgármester vett részt az új gépek hivatalos átadóján

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Valamivel több, mint 4,9 millió forint Magyar Falu Program-támogatásból, a kommunális eszközök beszerzésére irányuló 2022-es pályázati forrásból vásárolták a három eszközt.

– Minden települést meghatároz a róla kialakított első benyomás, az a kép, amelyet elsőként a közterületek jellege ad az odalátogatók számára, mindezek mellett a települések környezete nagyban befolyásolja az ott élő családok életminőségét is. A támogatás célja az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések számára a belterületi közterületek rendezettségének támogatása, feltételeinek javítása és a megfelelő eszközállomány biztosítása. A program esélyt ad az önkormányzatok számára az alapvető közfeladatok ellátása céljából a belterületi közterület fenntartását biztosító eszközök beszerzésére – olvasható a pályázati kiírásban.

A sószóró persze nem most, amikor már a nyár kopogtat, hanem télen lesz hasznos az utak síkosságmentesítése érdekében. Az útgyalu vagy másképp gréder, illetve az ágvágó azonban már most bevethető.

Husvéth Imre polgármester elmondta, az önkormányzat már képes biztosítani a külterületi utak rendben tartásához szükséges eszközöket, a szaktudást pedig a külterületi gazdák adják. Az átadón résztvevő Varga Gábor országgyűlési képviselő dicsérte az alsószentiváni gépparkot, s örömét fejezte ki, hogy idén is újabb darabokkal tudták azt bővíteni.

A polgármester közölte, a fenti eszközökön túl új kéziszerszámokat is beszereztek, illetve az elmúlt évek MFP-támogatását felhasználva rendelkeznek fű- és padkakaszával, víztartályos utcaseprő géppel és hótolóval is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában